Om

Hvad er Reparations.Konsortiet?

De gamle traditioner om at vedligeholde og reparere ting er ved at gå i glemmebogen
Vi har i de sidste par årtier udviklet en køb og smid væk-kultur. Når en ting går i stykker, bruger vi sjældent tid eller energi på at få den repareret. Vi smider den defekte ting ud, uden respekt for de ressourcer og det håndværk den er lavet af og køber noget nyt. De gamle traditioner om at vedligeholde og reparere ting er ved at gå i glemmebogen.

Måske nogen kunne få det til at fungere igen!
Reparations.Konsortiet udfordrer køb og smid væk-kulturen ved at vedligeholde og reparere de ting vi holder af og videregive denne kompetence til en ny generation.

Hver gang vi står med en ting som ikke fungerer, skal vi tænke: ”måske nogen kunne få det til at fungere”. Det er her Reparations.Konsortiet kommer ind i billedet. Hos Reparations.Konsortiet skal man kunne få ting til at virke igen. Det være sig elektronik, køkkenmaskiner, haveredskaber, møbler, lamper, tøj, sko og hvad man nu har som skal have nyt liv.

Den første aktivitet Reparations.Konsortiet arbejder med, er at oprette et reparationsværksted hvor menige borgere i Aarhus og omegn kan komme og få repareret deres ting gratis (ekskl. reservedele). Værkstedet betjenes af frivillige og har åbent hver onsdag fra 13 – 19.